Web Analytics Made Easy - Statcounter


مزایده عمارت ناصرالدین میرزا، احتمال عدم ثبت جهانی یزد در اجلاس لهستان و حواشی فیلتر سایت‌های گردشگری از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ: در این هفته مدیراداره میراث‌فرهنگی شهرستان فلاورجاناز کشف یک گورستان بزرگ تاریخی متعلق به دوران پیش از اسلام در محدوده این شهرستان خبر داد و گفت: این گورستان بزرگ در گستره‌ای به مساحت ۱۶۸ هکتار قرار گرفته و دارای بیش از چهارصد گور سنگی است که کارشناسان باستان‌شناسی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان در بخش پیربکران از توابع این شهرستان آن را کشف کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کریمان افزود: «طبق برآوردهای اولیه، اجرای برنامه‌های پژوهشی در قالب بررسی، مطالعه و کاوش‌های باستان‌شناختی در این گورستان کم‌نظیر به اعتباری بالغ بر یک‌میلیارد ریال نیازمند است که همکاری تمام نهادهای ذی‌ربط در سطح شهرستان را می‌طلبد.»

بررسی‌ها نشان می‌دهد که این مجموعه تاریخی بزرگ‌ترین گورستان تاریخی کشف‌شده در فلات مرکزی ایران در طی پنجاه سال اخیر توسط سازمان میراث‌فرهنگی است.

شرایط اخذ تی‌نماد و ای‌نماد برای سایت‌های گردشگری باید ترکیب شود

پس از بحث های مختلف پیرامون فیلتر شدن سایت های گردشگری، مسئول دبیرخانه هیات مقررات‌زدایی گفت: می‌بایست شرایط سازمان میراث برای فعالیت سایت‌های گردشگری با شرایط گرفتن ای‌نماد یکی می‌شد تا متقاضیان به دو سازمان مراجعه نکنند.

عماد الدین سخایی به خبرنگار مهر گفت: مجوزهای سازمان میراث فرهنگی برای کسب و کارهای اینترنتی در هیات و کمیته در حال بررسی است اما مجوز T با توجه به موانع قانونی در کمیته مصوب نشده است و البته در کمیته‌ای با حضور معاون گردشگری به سازمان میراث فرهنگی اعلام شد که اگر می خواهید این سایت ها مدارکی داشته باشند بهتر است به هیات اعلام کنید تا مجوز E با اعمال همان شرایط مورد نظر شما داده شود. در این صورت بحث مراجعه مردم به دو نهاد و سازمان و دریافت مجوزهای جداگانه کمتر می شود و در زمانی که متقاضی می خواهد مجوز E را بگیرد همان زمان باید شرایط سازمان میراث فرهنگی را نیز احراز کرده باشد. وظیفه ذاتی هیات مقررات زدایی این است که از این مراجعات چند باره جلوگیری کند.

مناطق نمونه گردشگری در کشور پروژه های قابل دفاعی نیستند

مناطق نمونه گردشگری مناطقی بودند که همیشه درباره آنها چالش هایی وجود داشت از رشد یک باره آنها تا نحوه مدیریت شان. این بار در سازمان میراث فرهنگی جلسه ای برگزار شد و معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی گفت: تنها حدود ۶۰-۷۰ منطقه در کشور را می‌توان به عنوان منطقه نمونه گردشگری قلمداد کرد که هنوز این مناطق پروژه قابل دفاعی نیستند.

در این برنامه سعید شیرکوند گفت: در دولت هشتم تعداد مناطق نمونه گردشگری، هشت منطقه بود که دو سه منطقه از آن مسئله دار هستند اما در دولت نهم و دهم به یک باره این مناطق به یک هزار و ۱۶۸ منطقه رسید. ما در دولت یازدهم با چنین رقمی مواجه شدیم که حتی حدود اربعه آن مشخص نبود و یا افرادی که به عنوان سرمایه گذار ورود پیدا کرده بودند اهلیتشان مغرض نبود و یا اصلاً در این وادی ورود پیدا نکرده بودند. در دولت یازدهم روند آن بررسی شد. شورای عالی معماری و شهرسازی می‌خواست آن‌ها را ملغی کند اما ما گفتیم روی برخی از این مناطق کار شده است اختیار آن را به ما بدهید تا تکلیفمان را مشخص کنیم.

وی تصریح کرد: مناطق نمونه قابل قبول حدود ۶۰-۷۰ منطقه بودند که می شد نام آنها را منطقه گردشگری گذاشت تا اینکه اکنون این ایده دنبال شد و تصمیم گرفتیم سرمایه گذاران را دور هم جمع کنیم تا همدیگر را بشناسند و تجربیاتشان در انجمن سرمایه گذاران مناطق نمونه گردشگری به اشتراک گذاشته شود و برای اینکه شکل حقوقی تعریف شده ای داشته باشد آنها را در قالب یک انجمن ساماندهی کردیم.

مذاکره با اسپانیایی‌ها برای توسعه گردشگری و هتل‌سازی در ایران

در این هفته محمدرضا کرباسی معاون بین‌الملل اتاق بازرگانی ایران به خبرنگار مهر گفت: برای همکاری‌های تجاری میان ایران و اسپانیا گروهی از اتاق بازرگانی ایران شهریور ماه راهی اسپانیا خواهد شد این برنامه در پی سفر هیات تجاری اسپانیایی است که سال گذشته به ایران آمدند و نشست مشترکی را برگزار کردیم. در ادامه و پیگیری آن موضوعات، رئیس اتاق بازرگانی اسپانیا از اتاق ایران هیاتی را دعوت کرده و قرار است که این هیات دو مجمع تجاری برای توسعه همکاری‌های تجاری در مادرید و بارسلون برگزار کنند.

وی گفت: موضوع دیگر درباره گردشگری است یکی از مذاکرات ما در حوزه توسعه گردشگری بین ایران و اسپانیا خواهد بود چون گردشگری یکی از جنبه‌های تجاری بین دو کشور است و افرادی نیز از کمیسیون گردشگری اتاق ایران در این سفر ما را همراهی می کنند بخشی از فعالیت‌ها و مذاکرات هم به جذب سرمایه خارجی و سرمایه گذاری اسپانیایی‌ها در ایران مربوط می‌شود که با آنها نیز برای جذب بیشتر این سرمایه گفتگو می شود. همچنین دو کشور برای ساخت هتل‌های چند ستاره در ایران نیز مذاکره خواهند کرد.

ماجرای حمله هکر ها به دو سایت حوزه میراث فرهنگی

هک شدن دو سایت وابسته به سازمان میراث فرهنگی از جمله خبرهای دیگر این هفته بود. در ساعات اولیه روز شنبه دو سایت خبرگزاری وابسته به سازمان میراث فرهنگی، سایت خبرگزاری میراث آریا و پرتال رسمی این سازمان هک شدند.

سازمان میراث فرهنگی در حال پیگیری این موضوع و شناسایی هکرهای این دو سایت است. روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: کارشناس فنی سازمان با گذشت دقایقی وارد عمل شدند و هر دو سایت را از هک خارج کردند.

رأی چهل‌ویکمین کمیته میراث‌جهانی یونسکو علیه رژیم صهیونیستی

در جریان چهل‌ویکمین کمیته میراث‌جهانی یونسکو در کراکف لهستان کمیته رای گیری یونسکو به یک مصوبه در خصوص مدیریت و حفاظت شهر قدس، علیه رژیم صهیونیستی رأی داد.

بندی که اردن به‌عنوان قیم بیت‌المقدس پیشنهاد داد با ۱۰ رأی مثبت، سه رای منفی و هشت رای ممتنع از مجموع ۲۱ رای کمیته میراث جهانی به تصویب رسید.

نماینده رژیم صهیونیستی در این جلسه با عصبانیت ضمن سیاسی خواندن، این تصمیم را علیه اسرائیل و یهودیت دانست و این رای را غیرمنصفانه توصیف کرد. او از سه کشوری که به این مصوبه رأی منفی دادند تشکر کرد و مجددا به مظلومیت یهودیان و کشتار آن‌ها توسط نازی‌ها در همین شهر (کراکف لهستان) اشاره کرد.

بعد از او نماینده اردن به‌عنوان قیم قدس ضمن تشکر از تصمیم بی‌طرفانه و کارشناسی کمیته درباره سخنان نماینده رژیم صهیونیستی گفت: «از این‌که در هر جلسه و رویدادی حرف‌های تکراری و مظلوم‌نمایی نماینده اسرائیل را می‌شنویم خسته شده‌ایم.»

او طرف مقابل را به سیاسی کردن همه موضوعات محکوم و تأکید کرد که نه قطعنامه پیشنهادی مصوب و نه رأی کمیته هیچ‌کدام ربطی به سیاست ندارد و کل کار فرهنگی و بر اساس علم و منطق است.

عمارت تاریخی ناصرالدین میرزا به مزایده گذاشته شد

«عمارت تاریخی ناصرالدین میرزا» تهران را این هفته پس از پایان عملیات مرمت، توسط صندوق بازنشستگی کشوری به مزایده عمومی گذاشتند. بر اساس توافق صندوق بازنشستگی کشوری و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، صندوق بازنشستگی متعهد به مرمت بنا شد. در این زمینه یک هلدینگ وابسته به صندوق بازنشستگی، در مدت ۳ سال مرمت این بنا را زیر نظر سازمان میراث فرهنگی به پایان رسانید و آن را آماده احیاء و بهره‌برداری کرد.

در دفترچه معرفی در اسناد مزایده در ارتباط با احیای این بنا آمده است: «فرآیند اخذ موافقت اصولی» از «اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران»، با عنوان «موافقت اصولی تاسیسات گردشگری» برای عملکرد «پذیرایی» طی شده است. پیش‌بینی می‌شود برنده مزایده بلافاصله بتواند با تجهیز این بنا، مقدمات احیاء و بهره‌برداری از آن را آغاز کند.

احتمال تعویق ثبت جهانی یزد در اجلاس لهستان

اجلاس میراث فرهنگی یونسکو در لهستان آغاز شده و امسال سازمان میراث فرهنگی نیز قرار است که پرونده ثبت جهانی شهر یزد را به داوری بگذارد اما از قبل آن این سازمان اعلام کرده که ممکن است این پرونده به دلیل ایراداتی ثبت نشود.

معاون میراث فرهنگی کشور به همراه گروه کارشناسان و معاون استاندار یزد در حالی تهران را به مقصد شهر کراکف در کشور لهستان برای حضور در چهل و یکمین اجلاس میراث جهانی یونسکو ترک می کند که قرار است پرونده جهانی شهر یزد به عنوان نخستین شهر تاریخی ایران و یکی از بزرگترین شهرهای خشتی جهان در کمیته میراث جهانی یونسکو بررسی و در صورت رای موافق اعضاء به ثبت جهانی برسد.

۹ سال از ثبت شهر تاریخی یزد در فهرست میراث موقت جهانی یونسکو می گذرد و این پرونده از سالهای گذشته به دلیل ساخت و سازهای غیراصولی دستخوش پیچیدگی های بسیار شد و همین ساخت و سازها تبدیل به معضلی جدی برای ثبت جهانی یزد شد. بدین ترتیب ثبت جهانی شهر یزد به عنوان نخستین شهر تاریخی ایران در فهرست یونسکو نیازمند مدیریت یکپارچه، برنامه ریزی گسترده شهری، رعایت اصول معماری و تجدیدنظر در ضوابط نظام مهندسی و ساخت و ساز شد.

ارائه بلیت مسابقات شرط برگزاری تورهای جام جهانی ۲۰۱۸

همزمان با برنامه ریزی ها برای حضور ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه معاون گردشگری گفت: اگر آژانسی می‌خواهد تور جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ روسیه را برگزار کند باید بلیت شرکت در مسابقات را نیز ارائه کند و گرنه حق استفاده از عنوان جام جهانی را ندارد.

مرتضی رحمانی موحد گفت: جام جهانی فوتبال ظرفیتی است که برای کشور میزبان منافعی را به همراه دارد برای بازدیدکنندگان نیز زمانی این مزیت قابل لمس است که بتوانند این مسابقات و جاذبه‌های گردشگری بیشتری را ببینند وگرنه در هر زمانی از سال می‌توان به روسیه رفت و جاذبه‌های گردشگری آن را دید. غیر از این چه دلیلی دارد در محدوده زمانی یک ماهه مسابقات جام جهانی به روسیه سفر کنیم؟

وی افزود: اما اگر در برنامه سفر به روسیه آن هم در زمان مسابقات، دیدن بازی‌ها جزو تورهای گردشگری نباشد هیچ فرقی با بقیه روزهای سال نخواهد کرد جز اینکه ممکن است تورهای گردشگری آن در این زمان گران‌تر شود.


--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۲۵۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از خانه‌های تاریخی است.

مرتضی صفری ۱۱ اردیبهشت ماه در ادامه سفر جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ارومیه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ پروژه مرمتی، فنی و عمرانی در سطح استان در حال اجرا است، اظهارکرد: آذربایجان غربی با داشتن ۱۸۰۹ اثر ثبت ملی و جاذبه‌های طبیعی بکر در تقویت زیرساخت‌ها و معرفی داشته‌ها برای جذب گردشگر، باید تلاش مضاعفی داشته باشیم و عقب‌ماندگی ساختاری خود را در این زمینه جبران کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: اعتبار این اداره‌کل در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص رشد ۵ برابری داشته است و با حمایت‌های استاندار آذربایجان غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان پول نقد برای اجرای پروژه‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ پروژه در حال اجراست.

وی با ابراز تاسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته ادامه داد: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان اولین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بناهای تاریخی ارومیه و دانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

صفری گفت: تعدادی از بناهای تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بناهای تاریخی را برعهده دارد که متاسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بناهای با ارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بناها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بناها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مدرسه هدایت تحویل، مرمت و کاربری مناسب برای آن تعریف شد کار مرمت خانه انصاری ارومیه نیز از دو هفته پیش آغاز شده و مرمت مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه نیز با جدیت انجام شده و در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به موزه ورزش، تاریخ و مدرسه می‌شود، خانه گردشگری ارومیه نیز پس از مرمت تبدیل به موزه فرش خواهد شد.

صفری گفت: راه‌اندازی این موزه‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش مدت ماندگاری گردشگران در ارومیه خواهد داشت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه اظهارکرد: در سال ۲۰۲۵ پرونده مساجد جامع کشور برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح خواهد شد که باید همگی تلاش کنیم تا اقدامات مرمتی و ساماندهی این مسجد انجام شود و مسجد جامع ارومیه نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار بگیرد و برای این امر نیاز است شکل تاریخی مسجد به طور کامل احیا شود.

وی خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.

صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر